om å bli krenka.


Vi er starta med noe forholdsvis nytt her i Norge nasjonen. Det er å bli krenka. Da jeg var ung var det ingen krenking å spore. Vi mobba, ja. Og det var sannelig ikke pent av oss. Men det het "mobbing" og da skulle det vart over tid, være gjentakende og ha et maktforhold som var skeivt fordelt, der den som mobba hadde høyere status eller makt enn den som vart mobba. Som regel. 

Men nå er vi begynt med krenking i stedet. Og her er det de krenkede som roper høyest, raskest og best. Om krenking var ny OL-grein ville vi tatt alle pallplasser. I alle øvelser. Bare de innebar krenking, krenkelser eller å føle seg krenka. Se det for deg: krenkeles-stafett i kvinneklassen (evt hen-klassen, så klart), med 10 kilometer lag-krenk for menn (eller de som identifiserer seg sjøl som menn) og til slutt: kombinert lang-krenk og hopp-krenk. Vi ville gjort det fantastisk!

Jeg får av og til hakeslepp. Fordi de EKTE stygge tingene som vi BURDE hatt fokus på forsvinner i småPJESK som jeg ikke fatter at noen som helst har tid eller fantasi nok til å henge seg opp i, og å skrike og vræle over i kommentarfelt og i sinte telefoner til media eller andre som begår grufulle krenkelser som:

Reiseradioen sommeren 2020: Else Kåss Furuset får REFS av sjefen sin for å ha KRENKA en illsint finnmarking (sorry alle andre finnmarkinger: jeg er sjøl fra Finnmark, og han som hadde ringt inn var fra Finnmark, men mulig "finnmarking" nå er krenkende...) etter å ha "kondolert" en campingplass i Finnmark med badetemperaturen, under den daglige badetemperatur-opplesinga på slutten av sendinga. Finnmarkingen var yyyyyderst krenka over å bli kondolert med en badetemperatur på fem grader. Det var NEGATIV omtale (SOM VANLIG!! caps lock. Ja, jeg vet det!) av Finnmark. 

Jesus Gud. 

Else Kåss Furuseth måtte neste dag på direkten unnskylde sin grusomme, støtende, rasistiske, diskriminerende og idiotiske bruk av ordet "kondolere" overfor en BADETEMPERATUR i Finnmark!

I dag, 08.01.21 ser jeg et forferdet krenka gjeng som ikke kan tro sine øyne over at NRK igjen driter på draget ved å kalle Båtsfjord for "gokk". I alle dager?! I gamle dager sang Unit 5, selveste Hammerfestbandet, låta "From Gokk with Love" og alle sang med uten antydning til å være krenka. 

"Gokk" er litt nedsettende. Ok. Men det er litt morsomt også. Egentlig ganske tøft å bo i Gokk. Vi er smågale og tøffe, vi som bor der. Eller? Vi må nå vel tåle litt

Folk blir krenka av de rareste ting. Hvis du er hen blir du krenka av do med henne og han -skilt på døra. Hvis du har kort hår blir du krenka av reklame der folk har langt hår. Hvis du er tjukk blir du krenka av tynne folk. Hvis du er kjøttstykketygger blir du krenka av at veggisene kaller plante-pinnen sin for "vegetarpølse", eller verre: kaller plante-plata si for "burger"! NEI og NEI! Hvordan VÅGER de?? 

Vi minner alle som en om Alf Prøysens Geitekillingen som kunne telle til ti, der vi roper forskremt, rasende og får maksimalt blodtrykk av alt som kan tenkes å være fornærmelig. "ÅH, Nå krenka han deg også!"

Så: kjære "krenka": hvor vil du vi skal? Skal det være slutt på hår for alle, sånn at alle blir like? Skal alle kuttes eller strekkes for at ingen skal krenkes over å bli kalt "mini" eller "stakan" (gud forby)? Skal alle bo "i Skandinavia" siden det kan være krenkende å være fra spesifikke steder? Skal det være forbudt å snakke med tulledialekt? Millioner av trøndere og bergensere må jo være YDERST krenka av alle som tullesnakker deres dialekt uten å kunne den. For ikke å snakke om svenskene! Hvordan våger Fredrik Skavlan sitte der i showet sitt å "svorske"??? Han burde vært tatt av lufta, stilt for riksrett og satt i gapestokk for krenkinga si av broderfolket! Skamme seg, Fredrik!

Skal vi alle være så dønn like at absolutt ingenting kan sies å skille seg ut? Jeg har rødt hår. Skal jeg gå i dørken av krenkelse hvis noen kaller meg rødhåra, eller "fyrstikk-skalle"?

Jeg syns vi er blitt et pysefolk som ikke ser forskjell på ting som virkelig er krenkelser, som det for eksempel SIAN driver med, som Trumpegutts Stolte Gutter ( 😂 ) driver med, som ammende mødre blir møtt med når de ammer veslebarnet et sted de kan bli sett, som kvinner i lavtlønnsyrker blir møtt med, som MeToo-damer blir møtt med. Som utkasta smågutter med brun hud blir møtt med. 

Det er ikke farlig å bo her i Gokk, enten det er nord-gokk, midt-gokk eller sør-gokk, for vi er verdensmestere i krenking, både med og uten tilfart. Og de minste krenkelsene blir sannelig bedt om unnskyldning for, mens de største blir applaudert. 






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å føle seg så inn i hel**te usolidarisk med søringan.

En stjerne skinner i natt. Før tusen av de faller grusomt ned.

Om å la et hus dø uten verdighet.