Lønn som fortjent. På tide å trekke fram menns forbigåtte rettigheter og muligheter.

 



I dag er Likelønnsdagen.. Det betyr at fra i morgen jobber vi kvinner gratis resten av året, i forhold til menn og menns lønn, og med dette vises mangelen på likelønn her i landet. Verdens beste og mest likestilte land. 

For det er visst menns lønn og menns arbeid som skal være malen, og vi kvinner må kvinne oss opp til å bli like flinke som menn til å jobbe, forhandle lønn, kjøre store maskiner og løfte store ting, for så å komme oss på likt sted som menn.

Dette er jeg helt i mot!

Her blir sannelig mannen brukt for alt han er verdt (bokstavelig talt) uten at han har bedt om å få være mal. Riktig nok er alle lover, regler og standarder tradisjonelt sett lagt av, og vedtatt av, menn. Helt siden Gud eller Allah bestemte seg for å være mann. I følge DGT lagde Gud Lover som gjorde kvinner stort sett om til eiendom. Menns eiendom. Og siden har menn, stakkar, strevd og styrt på seg magesår og kriger for å holde på mannemakta i verden og i samfunnet, også når det kommer til lønn og hvilke jobber som skal gi høy lønn. 

Dette syns jeg mennene nå burde slippe. De må slippe å være den evige målestokk og den evige fasit vi kvinner skal prøve å bli lik. Nå må mannekampen ta til, syns jeg! De må komme på VÅRT, kvinnenes, nivå! I alle fall må vi møte dem på halvveien. 

Jeg forlanger derfor at menn må være likestilt med oss kvinner når det kommer til lønn. De må slippe å kave og stresse for å hele tiden være langt over oss. Jeg mener det nå er på tide at menn som utfører hardt fysisk og ansvarsfullt arbeid skal være på samme nivå som oss kvinner som utfører hardt fysisk og ansvarsfullt arbeid. Som vikar i helsesektoren og på topp i lønn som hjelpepleier, må derfor menn komme til samme nivå som meg: 241 kroner timen etter 16 års ansiennitet og ikke et øre mer. Menn som jobber som nattevakter rundt om der det er lite action må ha samme lønn som oss som har hvilende nattevakt i helsesektoren: 0 kroner timen (Ja, du leste riktig. Det er faktisk lov): Det er jo hvilende nattevakt. Selv om du er på jobb, så hviler du jo. Dette må menn også få nyte godt av. 0 lønn til deg, nattevaktmann!

Menn fortjener endelig også å bli ledd av, eller klappa på hodet og få høre at de er så tøffe og spreke når de velger tradisjonelle kvinneyrker som helsebror eller barnehageonkel. Jada, jeg vet at det ikke heter "onkel", men hallo: hvor vanskelig er det å passe småunger noen timer om dagen? Det er ikke rakettforskning akkurat. Og helsebror: det er nå bare å veie folk og sette en og annen vaksine. Det er ikke veldig krevende, det heller. 

Menn må også få slengt dritt etter seg når de blir politikere, og få høre at de skulle blitt voldtatt med øks fordi de våger seg inn på maktens korridorer. De bør jo heller være hjemme og bruke bartevoks, pumpe jern eller noe annet som gjør de attraktive for oss kvinner på julebordet eller firmafesten. Det er så umandig å komme uten bulende biceps på stranda, så her haster likestillinga: utseende er tross alt svært, svært viktig! Menn må få bruke MYE mer tid på dette, i stedet for å bry hodet sitt med innenrikspolitikk, møter med Putin eller skrangle rundt på MDG-sykkel med hjelmen på snei. 

Trailersjåfører, brøytebilsjåfører og bilmekanikere må ned i lønn, slik at de blir likestilte med de kvinner som heller ikke har lang utdannelse. 143 kroner timen er lønna for vaskere. De gjør en tung og dritviktig jobb for samfunnet. De utsettes for kjemikalier, må ofte jobbe etter kontortid og de har svært stort ansvar nå i covid-samfunnet. Brøytebilsjåfører og trailersjåfører må på samme nivå i lønn. Det har de ærlig fortjent, syns jeg. 

Til slutt må vi slå et slag for ord og uttrykk, som skal vise at menn er like bra og like flinke som oss kvinner. For de er jo det. Syns jeg. Når en mann har vært ekstra flink til å måke snø, har han gjort et godt "kvinnstykke", og en mann som kvinner seg opp for å gjøre noe han har gruet seg for fortjener allvkinn applaus. Kvinntallet i Norge trenger menn som våger, og som viser at de også kan, ellers går kvinntallet ned, siden få kvinner velger en mann som bare fjaser det til med pilotutdanning eller jobber på en byggeplass. 0 beibis av slike tullejobber. 

Tjah. Da tenker jeg vi slipper flere år med ulik lønn mellom de kjønnsbaserte yrkene. Etter dette mitt utmerkede forslag får menn likelønn med oss kvinner, og skal slippe å høre at de er lønnsvinnere, eller lønns"tapere" som jeg kaller det.

Kjære vakre små deilige menn: stå på krava! Krev lik lønn som oss kvinner! NÅ!!

Illustrasjon: Tegninger.no

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å føle seg så inn i hel**te usolidarisk med søringan.

En stjerne skinner i natt. Før tusen av de faller grusomt ned.

Om å la et hus dø uten verdighet.