På Venterommet. Med kølapp til Vetikke.


Sitter på Venterommet og blar i gamle minner. Venter på at det skal bli min tur. Ser at jeg har lest dette minnet mange ganger før. Sukker. Slenger det tilbake  i minnebunken på bordet, der det ligger sammen med andre forslitte minner. Eselører og revne sider.

Ser på klokka på veggen. Den forteller meg bare det alle vet: at tiden går. Sekundene i livets timeglass. Venterommet. Godot. Du vet. Det fins ingen retning på klokkeslettene på Venterommet. Du vet aldri når det er DIN TUR. Til Døden, Låvv, eller hva faen. Gud vet.

Men det fins toaletter. Der inne, under blinkende lysstoffrør, kan du være alene med din egen dritt. Ditt eget pissetrengte liv. Du kan vaske hendene dine, som en større Pontius Pilatus enn Pontius Pilatus selv var. De blir likevel ikke renere enn du selv klarer skrubbe dem.

Who cares?

Jeg skrubber ikke lenger hendene mine. De er svarte av det jeg har foretatt meg. Føkk det. Jeg bare skyller dem. Gidder ikke en gang vente til vannet i krana blir varmt. Ser meg i det sprukne speilet over vasken, mens jeg hører lyden fra Venterommet: do-dooo. Nok et levende vesen finner Låvv, eller Døden, eller Gud vet hva faen som befinner seg bak alle dørene der inne. Jeg vet ikke. Jeg har ikke vært død. Eller: det har jeg jo. Alle som er født var døde før de ble skapt. Det er min påstand. Det er like sikkert som gud, allah, eller the big bang. Alt med små forbokstaver, mine damer og herrer. Det er ikke mer enn rett og rimelig.

Jeg ser meg selv i speilet, mens lysstoffrøret i taket blinker og gjentar: ploink, på en temmelig trøstesløs måte.

Jeg har sett meg selv vokse opp her. Jeg har sett mitt vesle barneansikt her, mens jeg venta på at det skulle bli jul, eller at jeg skulle bli tenåring. Få mitt første kyss. Jeg har sett mitt kvisete tenåringsansikt her. Men krølltangsveis og den første maskaraen i klumper på øyenvippene. Mens jeg venta på Låvv, på at skolen skulle bli ferdig, på å bli atten. Jeg har sett meg. Som et tilfeldig nummer i rekka. Og sett tallet mitt lyse på veggen, og jeg har gått inn til Doctor Love. Søte ord og kjærtegn. Erklæringer om evig kjærlighet og evig sammen, and all that jazz. Før jeg fikk hjertet knust. Eller knuste hans. Blod på hendene. Likevel. Knust. Smadret. Slengt i veggen. Eller kun forgiftet av sin egen gift. Piler først. Piller etterpå. Bare dobbeltkonsonanten skiller dem.

Går ut på Venterommet igjen. Det er ingen rømningsveier herfra. "Mennesket er dømt til å være fritt," sa Sartre, men våger ikke si det høyt i Dagens Samfunn. Som om det skulle være en shady hemmelighet. Sosialpornografi. Det er jo ikke det. Guds Død er velkjent. Nietzsche og den greia der. Du husker det sikkert nå.

Det lyder igjen i nummertelleren på veggen. Jeg ser på hendene mine. Flekkete av alle gjerninger. Avskallet neggelakk, fra da jeg ville bli elsket. Skitt under neglene. "Full av faen og halv av vann".

Venterommet. Kønummrene. Ser ut vinduet. Sisyfois triller ennå steinen sin der ute.



Opp til ingenting.




Foto: meg sjøl, av min egen langfinger til Hvemsomhelst.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å føle seg så inn i hel**te usolidarisk med søringan.

En stjerne skinner i natt. Før tusen av de faller grusomt ned.

Om å la et hus dø uten verdighet.