Om den plutselige en-heten.




Av og til kommer den, den plutselige "en-heten", da du føler deg som en enslig romfarer i speis, uten mål og mening. 

Da du føler deg lost. 

Mistet av syne av noen du trodde så deg. I alle fall visste at du var her. 

I stedet er det kanskje du som har mistet deg av syne, der du svever igjennom meningsløshetens fullstendige tomrom. 

Uten navlestreng. 

Uten et kart som gir deg noe som helst tro på at det er ei mening med noe. Ingen som tar deg inntil seg og forteller deg ei beroligende sannhet du kjenner er Sannheten, og at det ER et POENG, at det er en vei som fører noe sted. 

I stedet vet du at alle ordene er falske, sagt ut av vane, sagt ut av gamle konsensus som bare er virvler i vannet. Dragsuget inn mot det svarte hullet. Der ingen kommer ut. Død eller levande. 

Du seiler avgårde i verdensrommets likegyldige intethet. Prøver å lande. Prøver om tyngdekrafta holder deg nede. Men den gjør ikke det. Hvorfor skulle den det?

Dager da andre folks ansikter bare er flak av lukter, lyder og former, men uten innhold. Uten å være annet enn sandkorns hviskende, viljeløse forflytninger opp og ned, fram og tilbake, med tidevannet. Og hva bryr vel tidevannet seg? Og hva vet vel sandkornen?. Disse bevegelige kroppene, opp og ned trappene, heisene, krigene, kirkene, fjelltoppene. i X. 

Det eneste du og Descartes vet er at du tenker, og derfor muligens er. Speilbildet bekrefter det. Så du tar bilde av speilbildet, som for å ta vare på bekreftelsen. Bildet av bildet. men som du vet: "Dette er ikke et menneske". Magritte og den greia der. 

Dager du klamrer deg til de mest banale ting, i håp om at de skal gi mening. Være et anker. I det minste en dregg. Barndommens Donald Duck & Co på tirsdager. Rekkefølge, tidslinje. Ordnung muss sein. Men det funker ikke. 

Du bare svever ut. Ser ingenting. Hører ingenting. Men følelsen, den er der. Den er det ekte. Som om Johnny Cash skulle sunget med sin tristeste stemme inni deg. Den gamle EMO'en. 

Blylodd under føttene for å lande? Whats the point?

Så vi feiker dagen. Feiker normalitetens ansikt og snakker fraser ut av fraselageret i hukommelsen. 

Mens vi venter spent på å bite på noens krok. Eller bare en fortsettelse. Retninga. Gatelysets skifting. 

Grønn mann. 

Is there life on Mars? 



Bildet har jeg skjermdumpa fra forskning.no





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å føle seg så inn i hel**te usolidarisk med søringan.

En stjerne skinner i natt. Før tusen av de faller grusomt ned.

Om å la et hus dø uten verdighet.